De eerste stap is altijd een goede installatie. Check vooraf dat zowel je transponder als je horloge goed gekoppeld zijn met je account..

Dan zou het in principe moeten werken, maar in de hele keten kan meer misgaan. Hieronder zie je hoe de Schaatshorloge app werkt, dat maakt ook duidelijker waar eventueel een probleem is en hoe je dit kunt checken.

1. De installatie bij de ijsbaan moet je MYLAPS chip detecteren. Als er een bord bij de ijsbaan is waarop de rondetijden verschijnen, kun je dit controleren, anders is het lastiger te checken.

2. De ijsbaan moet actief zijn, dus de gegevens doorsturen naar MYLAPS. Je krijgt hierover eventueel een waarschuwing bij het openen van de app. Je kunt het ook controleren op de MYLAPS ProChip training pagina, de banen met een groen bolletje zijn actief (met een open groen rondje dus niet). Als de baan actief is, maar je ziet je rondetijden niet verschijnen op je eigen SportHive pagina, is er iets mis met je chip.

3. De Schaatshorloge server moet de gegevens kunnen ophalen van de MYLAPS server. Soms is de MYLAPS server overbelast; de tijden worden dan niet doorgegeven. Vaak is dan ook de MYLAPS/SportHive site erg traag, check bijvoorbeeld de sites in het vorige punt of bekijk de status van de MYLAPS server.
    Als de rondetijden niet van MYLAPS opgehaald kunnen worden, zie je een foutsymbool als hiernaast op het scherm.

4. Je telefoon (via de Connect Mobile app) moet de gegevens kunnen ophalen van de Schaatshorloge server. Je kunt de status van de Schaatshorloge server checken, ook kan het zijn dat de Internetverbinding van je telefoon niet goed werkt (check bijvoorbeeld of Google wel opent).
    Ook in deze gevallen zie je het foutsymbool hiernaast op het scherm.
    Als de verbinding wegvalt tijdens het rijden, check dan of Connect Mobile op de achtergrond mag verversen, zie https://www.seniorweb.nl/tip/apps-niet-meer-verversen-op-de-achtergrond.

5. Je horloge moet verbonden zijn met de telefoon. Dit wordt bij het openen van de app getest, maar de verbinding kan misschien verbroken zijn. In dat geval zie je een foutsymbool als hieronder op het scherm.