Het horloge neemt tijdens het schaatsen (via de Internetverbinding van je telefoon) steeds contact op met de Schaatshorloge server om de laatste rondetijden op te halen. Daarvoor moet de server weten bij welk account je horloge hoort, zodat de juiste rondetijden worden gestuurd.

Je koppelt je horloge via de pagina Instellingen. Als je de Schaatshorloge App de eerste keer op het horloge opent, zal deze een code van acht cijfers tonen.

Vul deze code in onder Garmin horloge, in het daarvoor bestemde vakje. Boven dit vakje zal dan het type horloge verschijnen, je horloge is dan aan je account gekoppeld.

Druk vervolgens op Start/Select op het horloge, zodat deze de informatie ook opslaat.

Bij horloges met een aanraakscherm bevestig je de code op het horloge door op de code te tikken, in plaats van met de Start knop.

Je komt dan in het startscherm, hierin staan je accountgegevens en de laatste activiteit.